Revista care te menține sănătos

Știri

Nucile, cheia unei inimi sanatoase?

14 mai 2013
Share

Consumul de nuci ar putea oferi o protectie deosebit de importanta impotriva bolilor de inima, iar expertii au constatat imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste nivelul de colesterol si flexibilitatea vaselor de sange, care ajuta ca fluxul de sange sa fie unul lin, la doar cateva ore dupa ce oamenii consuma nuci sau ulei de nuci. Cercetatorii sugereaza ca acest consum regulat de nuci ar putea proteja impotriva bolilor cardiovasculare pe termen lung.

In urma unui studiu de mica anvergura realizat pe un numar de 15 participanti, s-a observat ca nucile imbunatatesc sanatatea vaselor de sange la doar patru ore dupa ce au fost mancate.

Particularitatea uleiului de nuci este aceea ca este deosebit de benefic in a conserva functia celulelor endoteliale care joaca un rol foarte important in flexibilitatea vaselor de sange. Potrivit expertilor, nucile contin acizi grasi Omega-3, steroli, care scad nivelul de colesterol, si vitamina E, toate acestea avand rol protector. In plus, nucile reprezinta o alegere nutritiva deosebit de importanta, care ofera proteinele si mineralele necesare. Insa nucile sunt, de asemenea, bogate in grasimi, tocmai de aceea este important sa controlati consumul.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.