Revista care te menține sănătos

Știri

Ardeii reduc riscul dezvoltarii bolii Parkinson

14 mai 2013
Share

Oamenii de stiinta au descoperit ca alimentele care contin o varianta comestibila a nicotinei, printre care rosiile, ardeii, cartofii, vinetele, i-ar putea ajuta pe oameni sa lupte cu succes impotriva bolii Parkinson. Pentru acest studiu au fost recrutati 490 de pacienti recent diagnosticati cu Parkinson, iar alti 644 de indivizi fara afectiuni neurologice au fost recrutati pentru grupul de control.

Acestia au fost chestionati cu privire la obiceiurile alimentare si la consumul de tutun.

S-a descoperit ca legumele din dieta nu afecteaza riscul de Parkinson, insa in ceea ce priveste consumul de plante  din familia Solanaceae, acestea reduc riscul de a dezvolta Parkinson si se pare ca cel mai mare efect il au ardeii. Aceste legume protejeaza impotriva bolii, mai ales persoanele care au folosit de-a lungul vietii tutun in cantitati foarte mici sau chiar deloc. Boala Parkinson este o tulburare neurodegenerativa si este provocata de pierderea celulelor cerebrale care produc dopamina. In plus, este o afectiune progresiva, avand ca simptome tremurul involuntar al mainilor, picioarelor, fetei, incetinirea miscarilor etc.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.