Revista care te menține sănătos

Știri

Ciupercile, o sursa bogata de vitamina D

8 mai 2013
Share

Ciupercile lasate la soare dupa ce au fost culese reprezinta o sursa importanta de vitamina D, precum suplimentele alimentare, a descoperit un studiu. Cercetatorii recomanda oamenilor sa lase ciupercile proaspete afara, la soare, jumatate de ora-o ora, inainte de a le consuma. La fel ca si pielea oamenilor, ciupercile transforma ultravioletele in vitamine si continua sa faca acest lucru chiar si dupa recoltare.

Vitamina D este esentiala pentru sistemul imunitar, pentru intarirea oaselor, a dintilor si pentru absorbtia de calciu.

In urma unui studiu realizat pe un numar de 30 de adulti carora li s-a dat timp de 12 saptamani fie o capsula pe zi ce continea 2.000 de unitati de vitamina D, fie pudra de ciuperci care, expuse la soare, au un nivel mare de nutrienti, s-a descoperit ca, la sfarsitul perioadei respective, nu existau diferente semnificative in ceea ce priveste nivelul de vitamina D in randul participantilor.

Rezultatele au fost prezentate in cadrul reuniunii Societatii Americane de Biochimie si Microbiologie din Boston, Statele Unite, si publicate in Jurnalul Dermatoendocrinologic. Consumatorii sunt sfatuiti sa lase ciupercile la soare intre orele 10:00-15:00 pentru maximum 60 de minute in lunile calduroase, indiferent de tipul acestora. In plus, nici daca le veti gati nu isi vor pierde proprietatile.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.