Revista care te menține sănătos

Știri

Bacteriile din intestin, periculoase pentru inima?

8 mai 2013
Share

Bacteriile intestinale ar putea fi responsabile de atacurile de cord, chiar si in randul persoanelor care nu prezinta factori de risc in mod evident, precum un nivel ridicat de colesterol „rau”. Oamenii de stiinta au descoperit ca un nutrient (trimetilamina n-oxid) intalnit in galbenus, ficat, carne de vita, cea de porc sau germenii de grau este transformat intr-un compus care face ca pe peretii arterelor sa se depuna colesterolul din sange, cauzand rigidizarea arterelor, lucru ce poate duce la aparitia accidentului vascular cerebral sau a atacului de cord.

Specialistii de la o clinica din Cleveland, Statele Unite, au facut teste pe un numar de 40 de adulti, carora li s-au dat spre consum cate doua oua fierte. Nivelul de trimetilamina n-oxid a crescut, insa cand voluntarilor li s-au administrat antibiotice, nivelul a scazut. Se pare ca nivelul acestui compus in sange ar putea indica daca o persoana va avea probleme cardiace. Chiar si in cazul celor care nu prezinta un nivel ridicat al acestui compus, riscul bolilor de inima este de 1,8 ori mai mare. Expertii ar putea dezvolta in viitor medicamente care sa blocheze producerea acestui compus.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.