Revista care te menține sănătos

Știri

Cancerul de piele favorizeaza aparitia altor tipuri de cancer

8 mai 2013
Share

Potrivit unui studiu care a durat aproximativ 20 de ani, cercetatorii au descoperit ca exista o legatura intre cancerul de piele sau melanomul si dezvoltarea ulterioara a altor tipuri de cancer. Melanomul este legat de un risc marit de a suferi de alte tipuri de cancer.

In urma studiului, s-a ajuns la concluzia ca persoanele care sufera de cancer de piele, chiar si forma non-melanom, au mai multe sanse de a suferi de un nou tip de cancer de-a lungul vietii. In cazul femeilor, acest risc creste cu 26%, iar in cazul barbatilor, cu 15%.

Cele 150.000 de persoane care au participat la studiu au fost urmarite de-a lungul a 20 de ani. In efect, motivul pentru care cancerul de piele creste riscul celorlalte tipuri de cancer nu este inca unul clar, insa cercetatorii suspecteaza faptul ca masinaria celulara implicata in repararea ADN-ului ar functiona defectuos in randul unor persoane.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.