Revista care te menține sănătos

Știri

11% din populatia Romaniei va suferi de diabet pana in 2030

16 aprilie 2013
Share

Diabetul zaharat este a cincea cauza de deces la nivel mondial, reducand in medie speranta de viata a persoanelor afectate cu 10% comparativ cu persoanele sanatoase. In Romania, peste 800.000 de persoane sufera de diabet zaharat si se estimeaza ca pana in 2030 proportia acestora va fi de 11,1% din populatie, afirma specialistii.

Aproximativ 115.000 de pacienti sunt in prezent insulino-dependenti.

„Obiectivul oricarui diabetolog este asigurarea unui management eficient al diabetului, printr-un tratament usor pe care pacientul sa-l poata respecta”, a suliniat Prof. Dr. Nicolae Hancu, presedintele onorific al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. „De multe ori, pacientul devine propriul dusman, deoarece amana pe cat posibil trecerea la insulinoterapie, amanare ce afecteaza starea sa de sanatate. Din fericire, astazi avem un tratament care de 10 ani schimba istoria insulinoterapiei in Romania. Este vorba de insulina glargin, cea mai studiata insulina din lume. Peste 80.000 de pacienti au fost inclusi in studiile clinice cu insulina glargin, desfasurate in toată lumea. Cel mai recent este studiul ORIGIN, la care a participat si România. Studiul a demonstrat siguranta cardiovasculara, oncologica si diabetologica, si efectul neutru asupra riscului de cancer al insulinei glargin”, a adaugat prof. dr. Hancu.

Tratamentul cu insulina este cel mai complex din patologia umana si este foarte important sa nu se renunte pentru diabetul insulino-dependent la ultimele tipuri de insulina, pentru siguranta pacientilor, dar si pentru reducerea costurilor.

 

Irina Prodan

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.