Revista care te menține sănătos

Știri

40% din populatia lumii ar putea fi infectata cu paraziti care afecteaza sistemul nervos

12 aprilie 2013
Share

Potrivit oamenilor de stiinta, parazitii influenteaza vizibil comportamentul persoanelor pe care le infesteaza. Spre exemplu, acestea ajung sa se imbrace altfel si sa se poarte diferit, fara sa-si dea seama ca se intampla ceva cu ele, ca si cand ar fi niste zombi, relateaza The Telegraph.

Aproximativ 40% din populatia lumii ar putea fi infestata cu paraziti care afecteaza sistemul nervos. Astfel, gazdele isi vor schimba comportamentul, vor fi mai agresive, nu vor mai simti frica si chiar vor incepe sa fie mult mai interesate de sex.

Multe specii parazite aleg sa se adaposteasca in creierul gazdelor, pentru ca acolo sunt protejate de atacul sistemului imunitar si este tocmai locul potrivit de unde pot afecta comportamentul gazdelor. Unul dintre cei mai cunoscuti paraziti in randul oamenilor este Toxoplasma gondii, care se raspandeste printre pisicile domestice si infesteaza anual peste 350.000 de oameni numai in Marea Britanie.

Jeroslav Flegr, profesor de biologie la Universitatea Carol din Praga, a studiat cu atentie aceasta afectiune. El sustine ca parazitul determina comportamente aberante, precum tendinta de suicid sau sofatul imprudent.

 

Cristina Ionescu

Sursa: The Telegraph

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.