Revista care te menține sănătos

Știri

Reflexoterapia, eficienta in ameliorarea durerilor

11 aprilie 2013
Share

Reflexoterapia ar putea fi la fel de eficienta precum analgezicele in ceea ce priveste anumite afectiuni, de exemplu, osteoartrita. Cercetatorii de la Universitatea din Portsmouth, Marea Britanie, spun ca este pentru prima data cand aceasta terapie a fost testata stiintific ca tratament impotriva durerii acute.

Astfel, reflexoterapia ar putea fi utilizata alaturi de alte medicamente pentru a reduce durerile osteoartritei sau durerile de spate. Participantii la acest studiu au fost rugati sa-si scufunde mana in apa cu gheata.

Voluntarii carora li se facuse reflexoterapie inainte de a fi testati au putut tine mana in apa pentru o perioada mai lunga de timp, tolerand astfel durerea. Se pare ca reflexoterapia actioneaza precum acupunctura, creierul eliberand substante care incetinesc semnalele durerii. Reflexoterapia implica aplicarea presiunii pe orice zona a corpului, insa mai ales pe talpa piciorului (unde se afla punctele reflexogene). Din pacate, terapiile de acest gen sunt frecvent criticate, deoarece nu sunt testate stiintific, expertii fiind adesea impotriva lor.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.