Revista care te menține sănătos

Știri

Bananele ar putea reduce riscul de AVC?

9 aprilie 2013
Share

Consumul de banane ar putea preveni decesele care survin in urma atacului vascular cerebral (AVC), spun specialistii. Aceste fructe bogate in potasiu ajuta la stabilizarea nivelului tensiunii arteriale, insa, in acelasi timp, ar trebui sa reduceti si aportul de sare.

In urma unui studiu, s-a constatat faptul ca persoanele cu un aport ridicat de potasiu prezinta risc de AVC cu aproximativ 24% mai mic. Desi existau date anterioare care sugerau ca potasiul dauneaza rinichilor in cazul persoanelor in varsta, se pare ca nu are un efect negativ asupra functiei renale.

Bananele sunt un aliment bogat in potasiu, iar o singura banana contine aproximativ 420 mg. In Marea Britanie se inregistreaza 53.000 de decese pe an care apar in urma unui atac vascular cerebral. Un regim alimentar sanatos este foarte important in ceea ce priveste riscul acestei boli. Asadar, reducerea aportului de sare si alimentele bogate in potasiu, precum bananele, spanacul sau curmalele ar putea reduce considerabil acest risc.

 

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.