Revista care te menține sănătos

Știri

Nucile lupta impotriva diabetului

5 aprilie 2013
Share

Consumul de nuci de doua sau trei ori pe saptamana reduce riscul de diabet tip II cu aproape un sfert. Un studiu realizat pe un numar de 140.000 de femei din Statele Unite ale Americii a aratat ca portiile mici si regulate de nuci pot avea un efect puternic in ceea ce priveste protectia impotriva acestei afectiuni prezenta la nivel modial.

Cele mai recente descoperiri publicate in Jurnalul de Nutritie nu sunt primele care evidentiaza acest aspect.

Netratat, diabetul poate provoca infarct, pierderea vederii etc. Expertii de la Scoala de Sanatate Publica Harvard din Boston, Statele Unite, au realizat un studiu pe un numar de persoane ale caror obiceiuri alimentare au fost atent monitorizate, inclusiv detaliile in ceea ce priveste consumul de nuci. Asadar, s-a descoperit ca persoanele care mancau nuci de trei ori pe luna combateau riscul de diabet cu 4%, o data pe saptamana, cu 13%, si de doua ori pe saptamana, cu 24%. Nucile sunt bogate in acizi grasi sanatosi care reduc inflamatia organismului, protejand impotriva bolilor de inima, cancer si artrita. Rezultatele sunt valabile in ceea ce priveste femeile.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.