Revista care te menține sănătos

Știri

Barbatii fara copii, depresivi si tristi

5 aprilie 2013
Share

Barbatii fara copii sunt mult mai susceptibili de a suferi de depresie, spre deosebire de femei. Cercetatorii britanici au descoperit ca barbatii isi doresc aproape la fel de mult ca si femeile copii si sunt nervosi, furiosi, depresivi daca nu ii pot avea.

Atunci cand vine vorba de copii, se pare ca, in ceea ce priveste femeile, discutam despre o dorinta personala sau despre nevoia biologica, in comparatie cu barbatii care spun ca in calcul intra presiunea sociala si familiala.

In urma unui studiu realizat de catre expertii de la Universitatea Keele, Marea Britanie, s-a descoperit ca barbatii isi doresc la fel de mult ca si femeile sa aiba copii, iar daca acest lucru nu se intampla, devin nervosi, agitati, depresivi, se izoleaza, sunt gelosi si tristi. Desi vi se poate parea ciudat, iata ca barbatii au si o latura sensibila. Studiul a fost realizat pe un numar de 27 de barbati si 81 de femei care nu erau parinti, utilizand un chestionar.

Jumatate dintre barbati experimentasera izolarea, deoarece nu aveau copii. In plus, intr-un studiu realizat in perioada 1999-2000 s-a ajuns la concluzia ca si barbatii sufera de depresie postnatala si ca isi ating copiii la mult timp dupa ce s-au nacut.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.