Revista care te menține sănătos

Știri

Migrena, asociata cu modificari la nivel cerebral?

2 aprilie 2013
Share

Persoanele care sufera de migrena se pare ca se nasc cu o anumita anomalie a creierului. Mai mult de 300 de milioane de oameni din toata lumea sufera de migrene, iar acestea pot fi mai mult sau mai putin dureroase, acompaniate de sensibilitatea la lumina si de senzatia de greata.

Si daca simptomele variaza, pacientii care sufera de migrena au in comun anumite particularitati cerebrale. Un studiu precedent a demonstrat ca este vorba de o atrofiere a regiunilor cortexului cerebral. Aceasta atrofiere este cauzata de stimularea cronica a acestei zone in caz de migrena.

Un nou studiu a descoperit insa ca este vorba de o reducere in ceea ce priveste regiunile creierului legate de tratamentul durerii. Cercetatorii italieni au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au supus 63 de pacienti care sufereau de migrena si 18 pacienti care nu sufereau de migrena unui test prin intermediul imagisticii prin rezonanta magnetica (RMN). In cazul persoanelor care sufereau de migrena s-a descoperit ca suprafata corticala creste la sfarsitul dezvoltarii fetale, iar grosimea se modifica pe tot parcursul vietii, ca o consecinta a acestei maladii. Pacientii care sufera de migrena au practic o particularitate corticala care ii face mult mai sensibili la durere si la simptomele migrenei. Problema este ca aceasta predispozitie ar putea deveni un cerc vicios, aducand dupa sine alte anomalii cerebrale.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Topsante.com

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.