Revista care te menține sănătos

Știri

MBST, aparat unic in Romania pentru osteoporoza si artroza

1 aprilie 2013
Share

Durerile articulare, mobilitatea limitata si oasele fragile sunt cauzate adesea de degenerarea sau uzura anumitor tipuri de tesut. Boli cum ar fi osteoartrita (boala degenerativa a articulatiilor) si osteoporoza (reducerea densitatii minerale osoase) impun adesea restrictii grave oamenilor.

E drept ca ele nu pot fi inca vindecate, simptomatologia poate fi ameliorata simtitor, iar meritele sunt ale unui aparat unic in Romania in momentul de fata. Mai exact, este vorba de terapia MBST (Terapia cu Rezonanta Magnetica de Rotatie), disponibila in Clinicile Laurus Medical din Bucuresti si din tara.

Bazata pe principiul investigatiei prin rezonanta magnetica, MBST permite medicilor sa genereze imagini ale tesuturilor moi, cum ar fi ligamentele si cartilajul. RMN-ul este una dintre metodele cele mai precise si mai sofisticate de diagnosticare disponibila in prezent. „MBST a fost adusa in Romania in ianuarie 2012. Aparatele au functionat la inceput in Bucuresti, apoi in Cluj si Galati, iar momentan se pot bucura de ele pacientii in centrele Laurus Medical din toata tara. Osteoporoza si artoza sunt procese degenerative pe care nu le poti vindeca, dar ameliorarea simptomatologica reprezinta un beneficiu fantastic. Deci putem spune ca terapia MBST amelioreaza simtitor durerile cauzate de osteoporoza”, a declarat medicul chirurg Anca Maria Petca, director general Clinica Laurus Medical.

Tratamentul este personalizat, implica zece sedinte de o ora (efectuate cate una pe zi) pentru osteoporoza si noua sedinte pentru artroza. Terapia MBST nu este asociata cu niciun efect advers, este sigura si nedureroasa.

 

Cristina Ionescu

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.