Revista care te menține sănătos

Știri

Testul de respiratie care indica riscul de obezitate

29 martie 2013
Share

Unele microorganisme pot fi detectate prin intermediul unui test de respiratie ce poate indica de ce unele persoane sunt mai predispuse la a se ingrasa, potrivit medicilor de la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles, Statele Unite. Persoanele a caror respiratie contine concentratii mari de metan si hidrogen au un procent mai mare de grasime corporala.

Dezechilibrul gazelor din organism se pare ca ar fi principala cauza a obezitatii, acesta fiind primul studiu de gen care asociaza greutatea corporala si productia de gaze.  

In urma studiului, cercetatorii au analizat respiratia a 792 de persoane si au observat ca, in cazul persoanelor a caror respiratie continea concentratii mari de metan si hidrogen, indexul de masa corporala era mai mare decat in restul cazurilor, la fel si procentul de grasime. Aceste gaze incurajeaza practic depunerea mai multor calorii decat este necesar, iar prezenta metanului este asociata cu un microorganism ce dezechilibreaza organismul.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.