Revista care te menține sănătos

Știri

Facebook, benefic din punct de vedere psihologic?

29 martie 2013
Share

Dupa ce au condus un experiment pe un numar de 88 de studenti, cercetatorii de la Universitatea Cornell, Statele Unite, au ajuns la concluzia ca profilul de Facebook le ofera oamenilor incredere in sine, deoarece aceste profiluri le permit sa faca publice cele mai importante lucruri care se intampla in vietile lor, precum si relatiile personale.

Desi toata lumea este tentata sa creada ca utilizarea acestei retele de socializare are numai efecte negative, iata ca exista si beneficii, chiar din punct de vedere psihologic.

Practic, profilul de Facebook furnizeaza un sentiment de bunastare la nivel profund. Timpul pe care oamenii il petrec „stand pe Facebook” ar putea fi o activitate care sa satisfaca nevoile egoului, nevoi fundamentale pentru pozitia umana. Pentru milioane de utilizatori ai acestei retele de socializare ar putea fi restabilite notiunile despre sine atunci cand sunt apreciati de catre un grup de prieteni sau familie.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Health24.com

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.