Revista care te menține sănătos

Știri

Ciocolata scade riscul de atac vascular cerebral

28 martie 2013
Share

Vesti bune pentru iubitorii ciocolatei! Noi cercetari in domeniu au demonstrat ca un singur baton de ciocolata are efect direct asupra creierului, reducand riscul de atac vascular cerebral. Studii anterioare au demonstrat ca ciocolata neagra consumata cu moderatie are efecte pozitive asupra sanatatii.

De data aceasta insa, s-a descoperit ca ciocolata are un efect pozitiv in ceea ce priveste vasele de sange.

Cercetatorii de la Universitatea din Glasgow, Scotia, au masurat viteza cu care sangele curge prin cea mai mare artera a creierului, in timp ce subiectii mancau ciocolata. Expertii au ajuns la concluzia ca aceasta are efect asupra nivelului de dioxid de carbon care poate afecta vasele de sange, poate imbunatati fluxul de sange, avand practic un impact asupra creierului.

Consumul unui baton normal de ciocolata a fost asociat cu o schimbare in ceea ce priveste rigiditatea vaselor de sange. Se pare, asadar, ca anumite componente ale ciocolatei, precum flavonoidele intalnite in planta de cacao sunt antioxidanti care contribuie la prevenirea bolilor de inima. Cu toate acestea insa, ciocolata poate cauza obezitate, asa ca moderatia este cheia.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.