Revista care te menține sănătos

Știri

Atentie ce produse utilizati pentru ingrijirea zonelor intime

28 martie 2013
Share

Femeile care utilizeaza geluri de dus si sapunuri obisnuite pentru ingrijirea zonelor intime se expun riscului infectiilor cu transmitere sexuala. Cercetatorii de la Universitatea din California, Los Angeles, spun ca gelurile de dus si sapunurile care nu sunt special create si dedicate ingrijirii acestei zone pot deteriora tesuturile sensibile, crescand riscul infectarii cu herpes, chlamydia sau HIV.

Utilizarea acestor produse creste riscul de vaginita bacteriana – o afectiune care apare atunci cand echilibrul bacterian este perturbat.

Odata cu utilizarea acestor produse, bariera naturala care protejeaza impotriva bacteriilor este pur si simplu indepartata. Produsele care contin parfumuri modifica pH-ul natural si aciditatea din vagin. Efectul este unul iritant asupra mucoasei sensibile, cauzand dermatita de contact si inflamatii. In cazul lubrifiantilor, sunt recomandati cei care nu contin glicerina si cei pe baza de silicon. De asemenea, medicii nu recomanda spalaturile vaginale pentru ca pot modifica echilibrul bacteriilor si, astfel, se pierd beneficiile.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.