Revista care te menține sănătos

Știri

Uleiul de masline taie pofta de mancare si te ajuta sa slabesti

26 martie 2013
Share

Potrivit cercetatorilor se pare ca uleiul de masline ne ajuta sa nu ne ingrasam, si asta deoarece mirosul lui ne face sa ne simtim satui. Descoperirea vine dupa ce oamenii de stiinta au urmarit mai multi voluntari care au consumat 500 g de iaurt in fiecare zi timp de trei luni.

Unii au adaugat ulei de masline, altii ulei de rapita, unt etc. S-a descoperit ca uleiul de masline ne ajuta sa nu ne ingrasam, datorita unui compus care nu este intalnit in alte grasimi sau uleiuri.

Cercetatorii de la Universitatea Tehnica din Munchen (Germania) si cei de la Universitatea din Viena (Austria) spun ca uleiul de masline are un mare efect in ceea ce priveste senzatia de satietate, deoarece creste nivelul hormonului numit serotonina, care controleaza tocmai aceasta senzatie. Rezultatele studiului indica faptul ca extractul de aroma de ulei de masline reduce consumul de calorii cu pana la 200 pe zi. Asadar, se pare ca mirosul uleiului de masline are un impact semnificativ asupra greutatii corporale.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.