Revista care te menține sănătos

Știri

Depresia din copilarie, risc pentru bolile de inima

26 martie 2013
Share

Adolescentii care au suferit depresii in copilarie sunt mult mai susceptibili sa devina obezi, sa fumeze si sa aiba o viata sedentara, a descoperit un nou studiu. Expertii spun ca depresia din copilarie poate creste riscul problemelor de inima mai tarziu in viata.

Pe durata studiului au fost analizati 500 de copii care au fost urmariti de la varsta de 9 ani si pana la 15 ani. Au fost impartiti in trei grupuri: cei diagnosticati cu depresie in copilarie, fratii sau surorile acestora care nu suferisera de depresie si un grup de tineri care nu suferisera nici ei de depresie si care nu erau inruditi cu ceilalti tineri.

La finalul studiului s-a descoperit ca 22% dintre cei care in copilarie au avut depresie erau obezi, in timp ce in randul adolescentilor care nu prezentasera aceasta problema, procentul era de doar 11%. Cercetatorii au descoperit aceleasi pattern-uri si in ceea ce priveste fumatul si activitatea fizica. Aceste descoperiri ar trebui sa ne ingrijoreze, deoarece cateva studii recente au dezvaluit ca adolescentii prezinta factori de risc cardiac si pot dezvolta astfel tot felul de boli la varsta adulta. Fumatorii activi si adolescentii prezinta un risc de doua ori mai mare de a muri pana la varsta de 55 de ani comparativ cu nefumatorii.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Health24.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.