Revista care te menține sănătos

Știri

Telefonul inteligent care masoara pulsul

9 martie 2022
Share

Tehnologia este in zilele noastre din ce in mai avansata, asa ca o companie japoneza a inventat un telefon inteligent care poate masura pulsul. Probabil veti spune ca asa ceva nu poate exista, insa dati-mi voie sa va contrazic. Avantajul acestui smartphone este ca nu aveti nevoie sa il tineti pe piele, ci doar sa priviti ecranul.

Sistemul functioneaza prin masurarea variatiilor de stralucire a fetei, determinate de fluxul sangvin. Daca veti tine smartphone-ul indreptat catre fata minimum 5 secunde, acesta va masura nivelul hemoglobinei, folosindu-se practic de calitatea acesteia in ceea ce priveste absorbtia de lumina verde din spectrul vizibil.

Un alt reper important pentru buna functionare a telefonului este miscarea capului care serveste ca baza de calcul pentru a estima ritmul cardiac. Intr-adevar, un astfel de telefon poate ca nu este la fel de precis precum un tensiometru, insa originalitatea conceptului creste nivelul de curiozitate. Asemenea sisteme ar putea fi amplaste in locurile publice, precum aeroporturile si folosite ca sisteme de securitate, spre exemplu, pentru a detecta persoanele bolnave sau persoanele care sunt agitate in mod suspect. Aceasta inventie va fi comercializata incepand cu acest an.

Ruxandra Raica

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.