Revista care te menține sănătos

Știri

Strainii confirma: usturoiul e bun pentru inima

22 martie 2013
Share

Considerat un adevarat panaceu de catre toate civilizatiile antice, usturoiul este recunoscut in prezent pentru beneficiile sale si de catre oamenii de stiinta. Un papirus egiptean ce dateaza de cateva mii de ani arata cel putin douazeci de remedii pe baza de usturoi, de la simple dureri de cap pana la hipertensiune arteriala sau tumori.

Mai tarziu, in Evul Mediu, in timpul epidemiilor de ciuma, oamenii apelau la usturoi pentru proprietatile sale antiinfectioase, virtuti care au fost validate 500 de ani mai tarziu si de catre Pasteur.

Pentru a intelege mai bine toate aceste observatii din medicina ancestrala, studiile stiintifice s-au indesit din ce in ce mai mult in ultima vreme, iar toate nu au facut altceva decat sa sustina ceea ce stiam deja si sa atribuie usturoiului noi laude, si anume ca acesta este bun pentru inima, se arata intr-un articol publicat de Le Point. Dar asta nu e tot. Usturoiul reduce trigliceridele si colesterolul, micsoreaza riscul de formare a cheagurilor de sange si subtiaza sangele. In plus, strainii mai arata ca usturoiul este intr-adevar bun in hipertensiunea arteriala, varice sau hemoroizi.

Insa lista de afectiuni tratate e cu mult mai lunga: de la cancerul tractului digestiv, stomacal sau de esofag pana la cancerul de plamani, de san sau de colon. Cand vine vorba de diagnostice atat de grele, nici nu mai conteaza respiratia urat mirositoare ce persista imediat dupa consum. Caci un lucru e cert: pentru a va bucura de toate aceste beneficii alimentul trebuie consumat crud si proaspat zdrobit.

 

Cristina Ionescu

Sursa: Le Point

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.