Revista care te menține sănătos

Știri

Grepfrutul-hibrid, mai sigur din punct de vedere medical

18 martie 2013
Share

Fanii grepfrutului care urmeaza anumite tratamente sunt obligati sa renunte la aceste fructe pentru a evita posibilele interactiuni cu unele medicamente, insa in curand ar putea avea ocazia de a le consuma fara niciun risc. Testele realizate pe fructele de grepfrut-hibrid dezvoltate in Florida au descoperit niveluri foarte scazute de compusi chimici organici implicati in „efectul sucului de grepfrut”.

Efectele adverse includ moartea subita, insuficienta renala sau respiratorie.

Grepfrutul-hibrid se numeste UF914 si se pare ca prezinta un nivel foarte mic de furanocumarina (responsabila de efectele secundare in combinatie cu alte medicamente) fata de fructul obisnuit. Testele ulterioare au indicat ca nu exista efecte secundare nocive. Universitatea din Florida, Statele Unite, este in curs de a comercializa fructul-hibrid, o incrucisare intre pomelo si grepfrutul rosu, cu productie pe scara larga in urmatorii cinci ani. In plus, grepfrutul-hibrid este mai mare, mai suculent si mai putin amar fata de fructul obisnuit.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Health24.com

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.