Revista care te menține sănătos

Știri

Un nou medicament pentru tratarea autismului?

18 martie 2013
Share

Un medicament care ar putea invinge autismul va fi testat pentru prima oara pe copii, dupa ce medicamentul care a fost deja testat pe rozatoarele de laborator se pare ca ar corecta simptomele autismului. La nivel molecular, medicamentul normalizeaza conexiunile defectuoase ale creierului, precum si efectele metabolice care stau la baza acestei afectiuni.

Medicamentul vizeaza un sistem de mesagerie celulara care produce un raspuns metabolic la stres. Potrivit unei noi teorii, autismul este strans legat de aceasta cale, numita semnalizare purinergica.

Autismul este o tulburare intalnita mai des la baieti, ce afecteaza abilitatea unei persoane de a socializa, de a comunica, avand un impact devastator pentru tot restul vietii, interferand cu dezvoltarea si functiile creierului. Medicamentul, utilizat deja pentru a trata boala somnului (boala parazitara tropicala) in Africa, va fi testat si pe oameni, iar efectul pe care acest medicament l-a avut asupra oamenilor ar putea deschide calea catre o noua clasa de medicamente antiinflamatoare care sa trateze autismul, precum si alte probleme.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.