Revista care te menține sănătos

Știri

Vinul rosu previne pierderea auzului?

6 martie 2013
Share

Expertii spun ca vinul rosu nu aduce beneficii doar sanatatii inimii, ci se pare ca ar proteja si impotriva pierderii auzului. Resveratrolul intalnit in struguri si, implicit, in vinul rosu ar fi motivul principal. Acesta este acelasi compus care a fost legat in trecut de alte beneficii pentru sanatate, precum prevenirea cancerului.

Cercetatorii de la Spitalul Henry Ford din Detroit, Statele Unite, au realizat un studiu pe sobolanii de laborator carora li s-a administrat resveratrol inainte de fi expusi unor zgomote foarte puternice pe o perioada lunga de timp.

Resveratrolul protejeaza impotriva procesului inflamator, iar pierderea auzului la oameni apare de obicei in jurul varstei de 60 de ani, insa pot exista aceste probleme si intre 40 si 50 de ani. De obicei, pierderea auzului intervine odata cu moartea micilor celule „de par” din urechea interna, ca urmare a procesului de imbatranire. In urma studiului s-a constatat ca resveratrolul reduce posibilitatea pierderii auzului, ca urmare a expunerii la sunete foarte inalte.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailylmail.co.uk

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.