Revista care te menține sănătos

Știri

Antibioticul realizat din transpiratia umana, arma impotriva virusurilor

6 martie 2013
Share

Un antibiotic creat din transpiratia umana ar putea lupta cu succes impotriva tuberculozei, precum si a altor boli grave. O substanta chimica, numita dermicidina, se activeaza in apa sarata, dar si putin acida a transpiratiei si penetreaza membrana virusului, distrugand-o, spun specialistii.

Expertii sunt de parere ca descoperirea este una extrem de importanta pentru a dezvolta medicamente care sa lupte impotriva bacteriilor, mult mai eficiente comparativ cu antibioticele conventionale.

Dermicidina este substanta produsa de catre glandele sudoripare ce protejeaza organismul in cazul in care acesta sufera diferite leziuni, cum ar fi taieturile, intepaturile, zgarieturile. In natura se pare ca exista mai mult de 1.700 de antibiotice naturale. Aceste substante (peptide antimicrobiene) sunt mai eficiente pe termen lung. Astfel, germenii nu se mai pot dezvolta pentru a lupta impotriva medicamentului. Acest compus ar putea actiona cu succes impotriva unor boli grave, precum tuberculoza, pneumonia si chiar impotriva infectiei cu stafilococul auriu.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.