Revista care te menține sănătos

Știri

Atentie! Copiii se nasc prematur din cauza cafelei si ciocolatei consumate in timpul sarcinii

4 martie 2013
Share

Cand vine vorba de consumul de cafea, gravidele trebuie sa fie cu mare bagare de seama. Daca vor consuma cateva cesti pe zi, risca sa aiba parte de o nastere prematura, iar copiii sa se nasca subponderali, avertizeaza oamenii de stiinta.

Observatiile au la baza un studiu efectuat timp de 10 ani, realizat de cercetatorii din Norvegia, care au monitorizat in aceasta perioada aproape 6.000 de femei insarcinate. Specialistii au urmarit cu atentie alimentatia viitoarelor mame, iar avertismentul nu e valabil doar pentru cafea, ci si pentru alte produse care contin cofeina, precum ceaiul sau ciocolata. Spre exemplu, un consum de 200-300 grame de cofeina pe zi creste cu 62% riscul ca bebelusul sa fie catalogat drept prea mic in timpul sarcinii.

Prin urmare, specialistii britanici recomanda ca femeile insarcinate sa consume mai putin de 200 miligrame de cafea pe zi, iar in cazul in care acestea nu vor sa renunte sub nicio forma la acest produs sa opteze pentru bautura decofeinizata.

 

Cristina Ionescu

Sursa: Daily Mail

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.