Revista care te menține sănătos

Știri

Fast-foodul, la fel de nociv precum hepatita

1 martie 2013
Share

De-a lungul timpului s-au tras o multime de semnale de alarma in ceea ce priveste consumul alimentelor tip fast-food. Si, din pacate, mancarea cumparata de la fast-food nu lasa semne doar in jurul taliei, ci dauneaza ficatului in mod surprinzator ca si hepatita.

Chiar si numai o perioada scurta de timp, de o luna, in care s-a mancat fast-food aduce schimbari impresionante in ceea ce priveste ficatul. Cartofii prajiti se pare ca sunt cei mai daunatori.

Stim ca sunt prajiti in grasime, ca li se adauga sare, dar stiati ca li se adauga si zahar? De ce? Pentru ca asa se obtine culoarea aceea aurie, rumena a cartofilor. Bucatelele de pui si inelele de ceapa se numara si ele printre cele mai toxice alimente pentru ficat. Grasimile saturate se pare ca duc la aparitia afectiunii ce poarta numele de „ficat gras”, numita medical steatoza hepatica. Schimbarile care au loc in enzimele hepatice sunt in conformitate cu efectele hepatitei si pot duce la insuficienta hepatica. Nici salatele de la fast-food nu sunt sanatoase, deoarece contin, de cele mai multe ori, substante chimice, precum cele impotriva inghetarii.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.