Revista care te menține sănătos

Știri

Dulciurile si laptele, risc de acnee?

27 februarie 2013
Share

De-a lungul timpului au existat numeroase studii care au analizat legatura dintre consumul de lapte si dulciuri si aparitia acneei. Milioane de adolescenti, dar si adulti sunt afectati de aceasta problema a pielii care nu numai ca poate lasa urme inestetice, dar afecteaza si psihicul.

O analiza de mare amploare a mai multor studii din ultimii 50 de ani a descoperit nu doar ca dulciurile si laptele agraveaza acneea, ci chiar duc la aparitia ei.

Consumul acestor alimente care, de altfel, sunt absorbite rapid in sange, are un efect direct in ceea ce priveste acneea, deoarece sunt declansate fluctuatiile hormonale, motivul principal al aparitiei acneei. Acest tip de alimente provoaca practic o explozie in ceea ce priveste nivelul de hormoni, inclusiv de insulina, ducand la productia de sebum. Tocmai de aceea, nutritionistii si dieteticienii ar trebui sa colaboreze pentru a realiza studii de calitate in ceea ce priveste persoanele care sufera de acnee.

 

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.