Revista care te menține sănătos

Știri

Bratara magnetica impotriva bolii de reflux gastroesofagian

25 februarie 2013
Share

Cercetatorii de la Clinica Mayo din Florida, Statele Unite, au creat o bratara magnetica ce ii poate ajuta pe oamenii care sufera de reflux gastroesofagian sa isi controleze aceasta tulburare digestiva. Boala de reflux gastroesofagian este o afectiune digestiva cronica, in cadrul careia acidul din stomac ajunge in esofag, ceea ce duce la iritarea mucoasei esofagiene si la aparitia unor simptome deloc placute, precum arsurile, durerile in piept etc.

Acest nou dispozitiv care se introduce chirurgical printr-o interventie deloc complicata mentine zona unde esofagul intalneste stomacul inchisa, restrictionand astfel patrunderea acidului, mai ales cand o persoana nu mananca si nu bea nimic. Dispozitivul a fost creat pentru a trata persoanele care sufera de aceasta afectiune, care au simptome ce nu pot fi imbunatatite cu medicamente, iar in unele cazuri boala poate duce chiar la aparitia cancerului esofagian. Magnetii bratarii ofera flexibilitate controlata in ceea ce priveste inchiderea si deschiderea esofagului. Micile bile ale bratarii „se rup” temporar atunci cand alimentele trebuie sa ajunga in stomac. Ulterior, atractia magnetica inchide canalul.

Administratia Americana pentru controlul Alimentelor si Medicamentelor (FDA) a aprobat acest device in luna martie a anului 2012, iar de atunci bratara a fost implantata mai multor pacienti care au raportat imbunatatirea simptomelor si a stilului de viata.

Ruxandra Raica

Sursa: www.everydayhealth.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.