Revista care te menține sănătos

Știri

Atentie! Vinul previne riscul de infarct doar in cazul persoanelor slabe

20 februarie 2013
Share

Strugurii rosii si, implicit, vinul, contin o substanta – resveratrol – ce previne aparitia bolilor de inima, a depunerilor de grasimi pe artere si chiar a multor forme de cancer. In plus, consumata cu masura (un pahar la pranz sau la cina), aceasta bautura ne ajuta sa ne mentinem in forma si incetineste semnificativ procesul de imbatranire.

Atentie insa! Porivit unei noi cercetari, vinul este bun pentru inima doar daca esti slab, anunta site-ul descopera.ro. Cercetatorii de la Universitatea Curtin, din Australia, au descoperit ca barbatilor supraponderali vinul le face rau chiar si atunci cand este consumat cu moderatie. Asadar, expertii recomanda ca domnii care au indicele de masa corporala peste 25 sa se fereasca de alcool. Mai mult, oamenii de stiinta sustin chiar ca ideea conform careia vinul consumat in cantitati mici face bine se bazeaza pe date de acum 40 de ani, cand oamenii erau mai slabi decat in prezent.

Cristina Ionescu

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.