Revista care te menține sănătos

Știri

Lumina albastra trateaza infectiile pielii

20 februarie 2013
Share

Rezistenta la antibiotice a condus cercetatorii catre un tratament inovativ pentru infectiile pielii, pe baza de lumina albastra. Pana acum au fost efectuate teste doar pe animale, insa in urma acestora s-a ajuns la concluzia ca lumina albastra poate vindeca infectiile produse de bacteria Pseudomonas aeruginosa la nivelul pielii si al tesuturilor moi, mentinand totodata integritatea stratului extern al dermei.

Potrivit studiului realizat de cercetatorii de la Massachusetts General Hospital si Harvard Medical School, SUA, a caror rezultate au fost publicate in jurnalul Antimicrobial Agents and Chemotherapy, un astfel de tratament, netoxic si fara antibiotice, poate fi foarte valoros in tratarea infectiilor cutanate, mai ales a celor produse de bacterii rezistente la antibiotice, asa-numitii supermicrobi.

Utilizarea sistematica a antibioticelor sporeste costul tratamentelor medicale, deoarece infectiile rezistente necesita utilizarea unor antibiotice mai scumpe (si adesea mai toxice) si spitalizari mai lungi. In acest context, devine tot mai importanta gasirea unor tratamente alternative, capabile sa vindece bolile produse de bacterii.

Cristina Ionescu

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.