Revista care te menține sănătos

Știri

Bauturile dietetice acidulate, risc de diabet

15 februarie 2013
Share

Bauturile dietetice acidulate pot creste riscul de diabet cu aproximativ 60%, a aratat un studiu realizat pe un numar de 66.000 de femei care consumau aceste bauturi indulcite artificial. Descoperirile, publicate in Jurnalul American de Nutritie Clinica, indica faptul ca aceste substitute nu promoveaza neaparat sanatatea. In studiu au fost examinate femeile care consumau bauturi dietetice carbogazoase si cele care consumau suc de fructe neindulcit.

S-a ajuns la concluzia ca femeile care beau aproximativ 500 ml de bautura carbogazoasa „light” pe saptamana prezentau un risc cu 15% mai mare de a face diabet. In cazul celor care consumau mai mult de un litru si jumatate, riscul se ridica la aproximativ 60%. Contrar a ceea ce se credea pana acum, se pare ca riscul in cazul bauturilor dietetice este mult mai mare.

Potrivit cercetatorilor, exista un indulcitor care ar avea un efect similar asupra nivelului de glucoza si insulina din sange precum zaharoza utilizata la indulcitorii normali. O statistica a Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca 347 de milioane de oameni din intreaga lume sufera de diabet, o boala care poate afecta de-a lungul timpului ochii, rinichii, poate duce la aparitia accidentului vascular cerebral.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.