Revista care te menține sănătos

Știri

Dispozitivul care ar ajuta oasele fracturate sa se vindece mai repede

15 februarie 2013
Share

Un nou device pe baza de baterii ar putea ajuta o multime de oameni in ceea ce priveste evitarea interventiei chirurgicale atunci cand sufera o fractura. Gadgetul, care poate fi utilizat timp de 20 de minute chiar acasa, trimite pulsuri de ultrasunete oaselor, iar acest lucru, spun specialistii, duce la activarea mecanismului natural de vindecare a organismului.

Deocamdata, dispozitivul este disponibil in Marea Britanie. In mod normal, atunci cand un os sufera o fractura, organismul elibereaza o „cascada” de molecule cu potential de vindecare, insa in randul persoanelor care sufera de diabet sau de alte probleme de sanatate, procesul nu este tocmai unul lin.

Alti factori care impiedica vindecarea fracturilor sunt fumatul, consumul de alcool, medicamentele antiinflamatoare utilizate pe termen lung etc. Device-ul, numit Exogen, promite sa le permita pacientilor sa se trateze singuri, acasa. Dispozitivul este de marimea unei palme, este portabil si are un capat circular care poate fi plasat la nivelul pielii. Pacientii trebuie sa il utilizeze aproximativ 5 luni de zile.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.