Revista care te menține sănătos

Știri

Sindromul de colon iritabil, tratat cu ajutorul hipnozei?

12 februarie 2013
Share

Sindromul de colon iritabil este cel mai des intalnita afectiune gastrointestinala si se manifesta prin disconfort abdominal, crampe stomacale si balonare. In prezent, nu exista un tratament standard eficient pentru toate categoriile de pacienti, modificarile vizand in principal schimbarea stilului de viata, eliminarea anumitor factori declansatori sau administrarea de medicamente care pot ameliora simptomatologia acestei afectiuni.

Specialistii in sanatate au gasit insa o metoda inedita prin care simptomele sindromului de colon iritabil pot fi ameliorate in timp scurt si fara prea mult efort din partea bolnavului. In cadrul unui studiu al expertilor suedezi a fost testata metoda prin hipnoza pe aproximativ 90 de pacienti care sufereau de diferite probleme gastrointestinale.

Hipnoterapia presupune constientizarea simptomelor si inlaturarea senzatiilor de durere prin concentrare si relaxare profunda. Astfel, pacientul invata cum sa-si controleze functiile corpului si scapa de neplacerile abdominale, dar percepe si o imbunatatire la nivel mental, priveste viata intr-o lumina optimista si se bucura mai mult de lucrurile marunte.

Efectele terapiei prin hipnoza sunt eficiente atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, si pot inlocui cu succes tratamentul medicamentos, sustine autorul studiului, Perjohan Lindfors, doctorand la Universitatea din Goteborg.

Paula Rotaru

Sursa: sciencenordic.com 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.