Revista care te menține sănătos

Știri

Fericirea apare pe masura ce inaintam in varsta?

12 februarie 2013
Share

Vesti bune: pe masura ce un om imbatraneste, devine mai fericit, asa ca oamenii in varsta despre care se spune ca sunt morocanosi sunt doar o amintire. Studiile arata ca viata devine mai dulce pe masura ce imbatranim.

In urma unui studiu realizat pe scara larga, s-a descoperit ca satisfactia vietii creste odata cu inaintarea in varsta. Apoi, anul in care este nascuta o persoana joaca si el un rol deosebit de important in ceea ce priveste calitatea vietii.

Cercetatorii din Marea Britanie au descoperit ca dispozitia unei persoane care se afla la jumatatea vietii se imbunatateste, desi intervine declinul fizic. Expertii spun ca aceasta fericire a persoanelor adulte care imbatranesc are de-a face cu capacitatea lor de a face fata mai bine micilor dezamagiri ale vietii, simt mai putina presiune, au asteptari mai mici, si tocmai de aceea lasa lucrurile sa se desfasoare de la sine.

Anul in care un om este nascut are, de asemenea, o importanta deosebita deoarece prosperitatea economica si oportunitatile educationale au un rol-cheie in starea de bine a unui om. Asadar, in cazul seniorilor, sentimentele pozitive aduc beneficii creierului.

Ruxandra Raica

Sursa: www.everydayhealth.com

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.