Revista care te menține sănătos

Știri

Botoxul, tratament pentru sindromul vezicii hiperactive

7 februarie 2013
Share

Administratia Americana pentru Alimente si Medicamente (FDA) a aprobat recent tratamentul cu injectii cu toxina botulinica de tip A pentru sindromul vezicii hiperactive (OAB – overactive bladder) la adultii care nu raspund la alte medicamente, precum anticolinergicele, care au rolul de a relaxa vezica si de a reduce frecventa si urgenta nevoilor de a urina.

Printre simptomele sindromului de vezica urinara hiperactiva, se numara: imperiozitatea mictionala, senzatia brusca si urgenta de a urina si nocturia (necesitatea urinarii frecvente in cursul noptii). In testele clinice efectuate pe 1.105 pacienti diagnosticati cu OAB, tratamentul cu botox a aratat o reducere la cel putin jumatate a frecventei de urinare. Tratamentul cu botox poate fi repetat in cazul in care simptomele reapar, insa nu mai devreme de 12 saptamani de la ultima interventie.

Pacientii care doresc sa urmeze acest tratament nu trebuie sa sufere de infectii ale tractului urinar si sunt sfatuiti sa ia antibiotice inainte, in timpul si dupa interventie, pentru a reduce riscul de a dezvolta o infectie in urma injectiilor cu botox.

Paula Rotaru

Sursa: www.fda.gov

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.