Revista care te menține sănătos

Știri

In martie incepe campania de vaccinare gratuita anti-HPV

2 februarie 2013
Share

Ministerul Sanatatii, cu sustinerea Coalitiei de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, formata la initiativa Fundatiei Renasterea, doreste reluarea campaniei de vaccinare impotriva HPV, solutie care, alaturi de testarea Babes Papanicolau, ar putea scadea riscul aparitiei cancerului de col uterin cu pana la 94%.

„Vaccinarea anti-HPV va fi disponibila incepand cu luna martie sau cel tarziu finalul trimestrului intai, pentru fetele cu varste intre 10 si 14 ani. Finantarea va fi asigurata in totalitate de Ministerul Sanatatii, la solicitatea parintilor. Programul de screening pentru cancerul de col uterin va continua la nivel national, cu accent pe Bucuresti”, a declarat Adrian Pana, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Pana in prezent, aproximativ 150 milioane de doze de vaccin anti-HPV au fost administrate in intreaga lume si numarul este intr-o continua crestere. Organismele europene si internationalerecomanda fara ezitare vaccinarea impotriva HPV, iar ca rezultat, peste 20 de tari din cadrul Uniunii Europene desfasoara in acest moment campanii de vaccinare impotriva HPV.

„In tari unde exista programe de preventie si screening s-a demonstrat statistic ca rata mortalitatii cauzata de aceasta afectiune scade dramatic. Fundatia Renasterea promoveaza preventia si depistarea precoce a cancerului de col uterin. Fiecare dintre noi, fiecare femeie din Romania are dreptul de a se informa si de a se proteja pentru a-si pastra sanatatea”, a declarat Mihaela Geoana, Presedinte Fundatia Renasterea.

In acest sens, Fundatia Renasterea va porni prin tara, ca in fiecare an, in special in zonele rurale, punand la dispozitie cabinete ginecologice mobile unde femeile pot beneficia de consultatii gratuite pentru a-si verifica starea de sanatate a sanilor si colului uterin.

Bianca Badescu

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.