Revista care te menține sănătos

Știri

25% dintre romani nu au avut niciodata masele de minte

25 ianuarie 2013
Share

Cand vine vorba de maselele de minte, romanii se impart in doua tabere: cei care nu s-au bucurat niciodata de aparitia acestora – si care reprezinta 25% din populatia tarii – si restul de 75% care se confrunta cu mari neplaceri cauzate de aparitia celui de-al treilea molar (asa cum mai e numita maseaua de minte).

 

In ceea ce priveste eruptia maselei de minte, in unele cazuri, aceasta nu prezinta simptome deranjante care sa determine un consult de specialitate. Exista insa si situatii in care gingia se inflameaza, apar dureri de maxilar sau de cap si poate fi nevoie chiar de interventie chirurgicala. De aceea, pentru a nu se ajunge intr-o astfel de situatie, cel mai bine e ca eruptia molarului al treilea sa fie monitorizata pe parcurs. Clinica Stomatologica Multident a demarat in acest sens campania publica de informare „Sanatatea dentara a familiei mele”, prin care isi doreste sa aduca la cunostinta intregii familii pasii care trebuie urmati in momentul in care are loc eruptia maselei de minte, precum si regulile unei igiene orale corecte, importanta vizitelor periodice la cabinetul stomatologic, dar si necesitatea sigurantei actului medical.

 

Cristina Ionescu

 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.