Revista care te menține sănătos

Știri

Profesii cu risc crescut de astm

23 ianuarie 2013
Share

Persoanele care lucreaza in saloanele de coafura, precum si instalatorii sunt cei mai predispusi la a suferi de astm, spun cercetatorii. Exista mai multe profesii care supun oamenii acestui risc, printre care si lucratorii din spitale sau tehnicienele de unghii.

De vina se pare ca ar fi substantele chimice la care sunt expuse aceste persoane atunci cand isi exercita meseriile. La aceste concluzii au ajuns cercetatorii de la Universitatea din Gothenburg, Suedia, care au urmarit 13.000 de adulti intre anii 1980 si 2000.

In aceasta perioada, 429 de persoane au fost descoperite cu astm, cazuri asociate cu locul de munca. Tocmai de aceea este bine de stiut care sunt ocupatiile expuse unui risc ridicat, printre care se mai numara si vopsitorii, agentii de curatenie care utilizeaza tot felul de detergenti si manusi de cauciuc, cei care lucreaza in industria tigarilor, stilistii, tehnicienele de unghii care utilizeaza fel de fel de tipuri de lipici. Alte studii din trecut au aratat ca femeile care muncesc in industria de manufactura prezinta un risc mai mare de a face cancer la san. Persoanele care lucreaza in baruri si cazinouri sunt expuse riscului de cancer, deoarece lucreaza in ture de noapte si stau in fum.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.