Revista care te menține sănătos

Știri

Alaptatul ar putea reduce cu doua treimi riscul de cancer ovarian

23 ianuarie 2013
Share

Alaptatul ar putea reduce cu doua treimi riscul de aparitie a cancerului ovarian, sunt de parere cercetatorii australieni. In urma unei cercetari ce a inclus aproape 500 de femei diagnosticate cu cancer ovarian si inca 500 de varsta similara, cu o stare buna de sanatate, s-a descoperit ca pacientele care avusesera trei copii si alaptasera pe o perioada cumulata de 31 de luni aveau cu 91% mai putine sanse de a face cancer ovarian.

Principalul motiv pentru care alaptatul este considerat un factor preventiv al cancerului ovarian este ca in aceasta perioada este intarziata ovulatia. Astfel, organismul nu mai este expus unui nivel crescut de estrogen, hormon sexual feminin secretat de ovare si care „hraneste” diferite tipuri de cancer.

Alti factori de risc care trebuie luati in considerare in ceea ce priveste cancerul ovarian sunt: istoricul familial, cancerul de san, menstruatia precoce si obezitatea.

Paula Rotaru

Sursa: http://truthdive.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.