Revista care te menține sănătos

Știri

Cofeina ar putea cauza incontinenta urinara

22 ianuarie 2013
Share

Cofeina ar putea irita vezica urinara, cauzand probleme destul de grave in randul barbatilor. Cantitatea de cofeina intalnita de obicei in doua cesti de cafea ar putea exacerba sau chiar cauza incontinenta urinara. Noi cercetari in domeniu arata ca barbatii care consuma mai multa cofeina sunt mai susceptibili de a prezenta aceasta problema fata de cei care consuma mai putina cofeina sau chiar deloc.

Expertii de la Universitatea din Alabama, Statele Unite ale Americii, au realizat un studiu pe un numar de 4.000 de barbati, urmarindu-i intre anii 2005 – 2008. O ceasca de cafea contine aproximativ 125 de miligrame de cofeina si s-a observat ca in randul barbatilor care consumau aproximativ 234 de miligrame, riscul de a suferi de incontinenta urinara de la moderata pana la severa era de 72%. Cei care consumau insa mai mult de 392 de miligrame prezentau risc dublu de a suferi de incontinenta. Tocmai de aceea, barbatii care stiu deja ca au astfel de probleme ar trebui sa renunte la consumul de cafea sau sa modifice doza.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.