Revista care te menține sănătos

Știri

Interventia chirurgicala de inlocuire a genunchiului, risc de ingrasare

17 ianuarie 2013
Share

Pacientii care sufera interventii chirurgicale de inlocuire a genunchiului ar putea prezenta un risc mult mai mare de a lua in greutate in urmatorii ani dupa operatie, spun specialistii Universitatii Commonwealth din Virginia, SUA. Una dintre explicatiile acestui fenomen ar fi aceea ca persoanele care trec printr-o astfel de operatie incearca sa se adapteze circumstantelor si evita astfel anumite activitati care le-ar putea cauza durere.

Persoanele supraponderale sunt adesea incurajate sa slabeasca inainte de operatie, pentru ca recuperarea sa fie una mult mai usoara, insa se pare ca slabitul inaintea interventiei ar putea fi chiar un factor de risc in ceea ce priveste ingrasatul dupa operatie, chiar si daca pacientul este tanar.

Potrivit Asociatiei Americane a Chirurgilor Ortopezi, in Statele Unite au loc anual peste 500.000 de astfel de interventii in randul persoanelor care sufera de artrita. Exista foarte multe exercitii la care puteti apela dupa ce v-ati recuperat complet, precum exercitiile in apa, inotul, mersul pe bicicleta etc. Nu numai ca miscarea va ajuta sa va mentineti in forma, insa va ajuta, de asemenea, sa va pastrati flexibilitatea si forta in picioare.

Ruxandra Raica

Sursa: www.everydayhealth.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.