Revista care te menține sănătos

Știri

Persoanele casatorite traiesc mai mult?

17 ianuarie 2013
Share

Casatoria ar putea reprezenta cheia catre o viata mai lunga, spun specialistii. Persoanele care nu sunt casatorite sunt de trei ori mai predispuse sa sufere un deces, fata de oamenii care au un mariaj stabil.

Singuratatea dupa 40 de ani sau pierderea unui partener ar putea creste riscul decesului prematur, la jumatatea vietii, fara posibilitatea de a ajunge la varsta de 60 de ani. Chiar si atunci cand au fost luati in calcul factori de risc precum fumatul sau consumul de alcool, persoanele casatorite aveau de doua ori si jumatate mai multe sanse de a supravietui.

Expertii de la Universitatea Duke Medical Center din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, au realizat un studiu, aprofundand singuratatea cronica. Mariajul a fost asociat cu o speranta mai mare de viata, mai ales in randul barbatilor. In urma studiului, cercetatorii au descoperit ca oamenii care se afla la varsta mijlocie si care nu au alaturi un partener stabil au mai multe sanse de a muri. Casatoria are efecte pozitive asupra stilului de viata, desi nu are neaparat efecte asupra sanatatii. Cuplurile casatorite se pare ca mananca mai sanatos, au mai multi prieteni si se incurajeaza sa aiba grija de ei. In plus, din punct de vedere mental se simt mult mai bine.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.