Revista care te menține sănătos

Știri

Furculita inteligenta care va atentioneaza daca mancati prea repede

15 ianuarie 2013
Share

Mancatul in ritm alert poate duce la probleme digestive si la acumularea kilogramelor, insa aceste probleme pot fi uitate acum datorita celei mai inovative inventii din cadrul CES 2013 (Consumer Electronics Show) – furculita inteligenta HAPIfork, care monitorizeaza inghititurile, astfel incat sa va reglati ritmul in care mancati.

HAPIfork este un dispozitiv pe baza de senzori care calculeaza numarul de furculite pline duse la gura pe minut, intervalul de timp dintre fiecare inghititura si cat de mult v-a luat sa terminati farfuria cu mancare. In momentul in care mancati prea repede, furculita vibreaza si emite un semnal vizual de avertizare, ceea ce inseamna ca intervalul dintre inghitituri este mai mic de zece secunde.

Scopul acestei inventii este de a „educa” populatia sa manance corect, astfel incat riscul de obezitate, boala de reflux gastro-esofagian, diabet, afectiuni cardiovasculare si alte probleme cauzate de mancatul lacom sa fie redus la minimum.

HAPIfork are dimensiuni mai mici decat o furculita normala, se incarca prin intermediul unui USB atasat la un calculator sau prin schimbarea bateriilor, si poate fi cumparata incepand din primavara acestui an la pretul de 100 de dolari. De asemenea, HAPIfork are incorporat in sistem si o lingura pentru persoanele care prefera supele.

Paula Rotaru

Sursa: www.gizmag.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.