Revista care te menține sănătos

Știri

Doua pahare de lapte pe zi, cantitatea optima pentru copii

15 ianuarie 2013
Share

Cu totii stim ca laptele este un aliment bogat in calciu, care ne ajuta sa avem oase puternice, dinti sanatosi si muschi bine dezvoltati, datorita proteinelor continute. Insa, cat lapte este indicat sa dam copiilor sa bea zilnic, astfel incat acesta sa nu afecteze echilibrul vitaminic al organismului?

Expertii americani de la Universitatea din Toronto au ajuns la concluzia ca doua pahare de lapte pe zi, respectiv 500 de ml, sunt suficiente pentru a asigura necesarul de calciu al organismului. Laptele este bogat atat in calciu, cat si in vitamina D, lucru care nu poate decat sa ne bucure. Totusi, din motive inca necunoscute medicilor, laptele poate determina scaderea nivelului de fier din corp, lucru observat in randul copiilor care consuma cantitati mari de lapte si care prezinta carente severe de fier.

Recomandarea cantitatii zilnice de lapte pe care ar trebui sa o bea zilnic orice copil ar putea necesita si o schimbare de mentalitate a parintilor, care considera laptele o componenta esentiala a regimului copilului. Totusi, prea mult dintr-un lucru bun poate face mai mult rau decat bine.

Paula Rotaru

Sursa: http://healthland.time.com

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.