Revista care te menține sănătos

Știri

Uleiul de cocos, remediu impotriva bolilor batranetii?

14 ianuarie 2013
Share

Cu numai doua lingurite de ulei de cocos pe zi va puteti proteja creierul impotriva simptomelor bolii Alzheimer si ale altor boli specifice batranetii, sunt de parere specialistii de la Universitatea din Londra. Desi exista putine dovezi in ceea ce priveste acest remediu natural, medicii de la un spital din Marea Britanie au incercat aceasta metoda pe cativa pacienti care sufereau de Alzheimer si care nu raspundeau tratamentelor conventionale.

Astfel, s-a putut observa o imbunatatire vizibila a capacitatilor cognitive si o energizare a functiilor cerebrale, care au permis pacientilor sa redevina persoane normale. Uleiul de cocos este bogat in trigliceride cu lant mediu (MCT), o categorie de grasimi sanatoase care au capacitatea de a creste raspunsul imun al organismului si care au un efect ketogenic puternic, furnizand energia necesara pentru creier. Trebuie sa stiti, totusi, ca acizii grasi din uleiul de cocos detin un potential risc pentru persoanele cu afectiuni cardiace.

Pana cand dovezi medicale concrete vor evidentia acest beneficiu al uleiului de cocos, este bine sa priviti aceasta informatie cu scepticism si sa luati in considerare alte optiuni terapeutice existente, lipsite de riscuri, precum masajul, ascultarea muzicii sau detinerea unui animal de companie.

Paula Rotaru

Sursa: www.medicaldaily.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.