Revista care te menține sănătos

Știri

Lipsa vitaminei D, posibila cauza a durerilor de cap

11 ianuarie 2013
Share

Un studiu publicat in cel mai recent numar al jurnalului Headache sugereaza ca un nivel scazut de vitamina D in organism poate fi asociat cu aparitia durerilor de cap. Descoperirea a fost facuta de catre cercetatorii de la Spitalul Universitar din Norvegia, care au constatat ca pacientii care au deficiente de vitamina D prezinta dureri de cap cu o frecventa cu 20% mai mare.

Studiul a avut in vedere un esantion de peste 11.000 de subiecti care au raspuns unor chestionare privind frecventa durerilor de cap, durata acestora, intensitatea si modul in care sunt ele percepute. Nivelul de vitamina D reflecta modul de viata al pacientului, precum si regimul alimentar. De asemenea, sedentarismul, excesul de alcool si unele afectiuni cronice pot influenta absorbtia acestei vitamine in organism.

Sunt recomandate exercitii fizice zilnice, consumul de alimente bogate in vitamina D (peste, oua, ciuperci, ficat de pasare sau vita, lactate etc.) si evitarea stresului pe cat posibil.

Paula Rotaru

Sursa: www.medscape.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.