Revista care te menține sănătos

Știri

Bauturile acidulate – risc de depresie

10 ianuarie 2013
Share

Daca va simtiti deprimati, indicat ar fi sa renuntati la bauturile dulci si acidulate si sa consumati, in schimb, cafea. Un studiu realizat recent a descoperit o legatura intre bauturile dulci si acidulate si depresie, in timp ce cafeaua ar avea un efect opus. Studiul a fost realizat de catre cercetatorii americani care au analizat 265.000 de barbati si femei intre 50 si 71 de ani.

Dupa ce au fost urmariti timp de 10 ani, au fost mai apoi intrebati daca au suferit sau nu de depresie in primii cinci ani.

S-a ajuns la concluzia ca persoanele care consumau mai mult de patru cutii de bautura acidulata pe zi prezentau un risc de depresie cu 30% mai mare fata de persoanele care nu consumau asemenea bauturi. Riscul este si mai crescut printre aceia care prefera bauturile dietetice, potrivit Asociatiei Americane de Neurologie. Cercetatorii spun ca de acest rezultat ar putea fi de vina un indulcitor artificial intalnit in aceste bauturi. Tot in cadrul aceluiasi studiu s-a descoperit ca patru cesti de cafea pe zi scad cu 10% riscul depresiei, deoarece cofeina stimuleaza creierul.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.