Revista care te menține sănătos

Știri

Renuntarea la fumat reduce anxietatea

8 ianuarie 2013
Share

Majoritatea fumatorilor considera ca gestul de a fuma poate relaxa in anumite situatii stresante sau poate elibera de grijile acumulate pe parcursul zilei. Nimic mai neadevarat: potrivit unui studiu publicat recent in British Journal of Psychiatry, de fapt, renuntarea la fumat va poate scapa de anxietate si starile de neliniste.

Cercetatorii de la diferite universitati din Marea Britanie, inclusiv Universitatea Oxford si King’s College, au tinut sub observatie aproape 500 de persoane care se straduiau sa renunte la fumat si au descoperit ca cei care au putut sa tina la distanta tigarile pe o perioada de cel putin sase luni au aratat o scadere semnificativa a nivelului de anxietate. Persoanele care nu au reusit sa se lase de fumat au aratat, din contra, o crestere a nivelului de anxietate.

Pe langa un efect de exacerbare a starilor anxioase, fumatul este unul dintre cei mai periculosi factori poluanti ai secolului 21, ce poate afecta grav sanatatea individului: creste riscul de cancer pulmonar, ulcer gastric si afectiuni ale aparatului circulator.

In acest sens, au fost initiate mai multe campanii impotriva fumatului, cea mai recenta prezentand un barbat care fumeaza o tigara in interiorul careia creste o tumora asemanatoare celor canceroase, care pot aparea ca urmare a fumatului.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AIyqcST29wQ

Paula Rotaru

Sursa: http://psychcentral.com

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.