Revista care te menține sănătos

Știri

Doriti sa slabiti? Atentie la caloriile din alcool!

8 ianuarie 2013
Share

Persoanele care si-au propus la inceput de an sa mai scape de cateva kilograme nu trebuie doar sa urmeze un regim alimentar restrictiv, ci si sa acorde mai multa atentie cantitatii de alcool consumate. Alcoolul reprezinta circa 10% din caloriile zilnice ingerate, se arata intr-un raport al Fundatiei World Cancer Research.

Trebuie sa tinem cont ca un pahar mare de vin poate aduce in organism circa 178 de calorii, echivalentul a doi biscuiti de ciocolata. Pentru a scapa de aceasta valoare calorica sunt necesare cel putin 30 de minute de mers in ritm alert. Asadar, nu ignorati acest aspect si includeti in necesarul zilnic de calorii si valorile incluse in bauturile alcoolice.

Deoarece astfel de bauturi au o valoare mica sau inexistenta din punct de vedere nutritional, multe persoane au tendinta sa uite sau sa ignore faptul ca totusi alcoolul este un furnizor de calorii care ne poate ruina scopul, si anume cel de a ajunge la greutatea mult dorita.

Reducerea consumului de alcool poate avea un efect vizibil asupra pierderii in greutate sau pentru a mentine o greutate optima, reducand in acelasi timp riscul de a dezvolta diferite tipuri de cancer.

Paula Rotaru

Sursa: www.bbc.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.